UW INSTALLATEUR IN DE REGIO NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG

Verwarming - Sanitair - Duurzame oplossingen - Service en onderhoud - Lood-, koper- en zinkwerk - Riolering - Ventilatie - Airco

WTW Installaties

Woningen uitgerust met gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning beschikken over een ideaal ventilatiesysteem voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Verbruikte lucht wordt uit het huis gezogen, in balans met de frisse buitenlucht die gelijktijdig het huis wordt ingeblazen. De warmte uit de afgezogen lucht wordt overgebracht op de toegevoerde lucht, via een warmtewisselaar. Warmte in de woning wordt dus niet naar buiten geblazen, maar hergebruikt. Niet alleen vormt dat een aanzienlijke energiebesparing, maar bovendien blijft het hele huis fris, zonder koude tocht of voelbare luchtstromen. Om het systeem en het binnenklimaat te beschermen tegen stof wordt zowel de afgezogen als ingeblazen lucht gefilterd met speciale luchtfilters.
Deze moeten op tijd vervangen worden om extra onderhoud aan het systeem te voorkomen en om zeker te zijn van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Voordelen van WTW Ventilatie
Moderne woningen zijn bijzonder goed geïsoleerd, voor een maximale energieprestatie van de woning. Hoe beter de isolatie, des te geringer het verbruik van energie voor verwarming of koeling.
Een goed geïsoleerde woning heeft een nadeel: de woning zit "potdicht" en juist in moderne woningen is ventilatie daarom essentieel.
Bij mechanische ventilatie of het ventileren met openstaande vensters of roosters boven ramen, verdwijnt de warme (of koele) binnenlucht zomaar naar buiten, terwijl frisse buitenlucht ongecontroleerd naar binnen komt. Dit kost veel energie.

Bij gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning gaat bij het ventileren geen warmte verloren. De warmte van af te voeren lucht wordt via een warmtewisselaar overgebracht op de frisse buitenlucht. Moderne wtw-systemen hebben een rendement van ruim boven de 95%. In de winter, bij een kamertemperatuur van 21 graden celsius, wordt de buitenlucht voorverwarmd tot ruim 18 graden, voordat deze het huis wordt ingeblazen. Naast energiebesparing bent u met wtw-ventilatie het hele jaar door verzekerd van een fris binnenklimaat. Dat is gezond en comfortabel.
 

Vraag ons gerust om meer informatie over het gebruik en onderhoud van gebalanceerde ventilatie systemen met warmte terugwinning.